Wie ben ik?

Mijn naam is Daphne Harteveld, 24 jaar en wonend in Den Hoorn (Zuid-Holland).

Ik ben opgeroeid met dieren en heb ze ook altijd om mij heen gehad, zou ook niet meer zonder kunnen! Met de paplepel ingegoten dus. 

In 2019 heb ik mijn vakbekwaam medewerker dierverzorging diploma behaald.

Tevens is Caviastal Tuttebel sinds juli 2018 ben in het bezit van het vakbekwaam BHVD* overige zoogdieren!                                                                                     * Besluit Houders Van Dieren

Hierboven Guusje en Suusje, beide dames zijn inmiddels overleden...

Hoe is het cavia 'virus' ontstaan?

Mijn eerste cavia's zijn Suusje en Guusje, ik heb ze gekocht via marktplaats, in 2011. Eerst was het nog niet 100% zeker of Guusje een zeugje was, later werd duidelijk dat ze toch een dame was. Een paar maanden later mocht ik een nestje, dat werden gelijk 2 nestjes. Guusje had er 5 en Suusje 4. Van beide heb ik 1 aangehouden; Nana van Guusje en Nada van Suusje. De vader van Nana en Nada was een Ridgeback (toen wist ik dat niet) ik ben toen op internet gaan zoeken en zo kwam ik er achter wat voor ras hij was.  Zo ben ik begonnen met fokken met Ridgeback.

 

In juli 2014 ben ik begonnen met mijn stalletje, met als hoofddoel Ridgeback in diverse kleuren. Door de jaren heen heb ik dit aangescherpt naar zwart rood wit & choco goud wit. Naast de Ridgeback heb ik ook wel eens 'tijdelijk' andere rassen/kleuren gehad. Onder andere Gladhaar in choco goud wit en Gladhaar/Engels gekruind in Lemonagouti 2/3 kleur. 

Sinds 2017 heb ik vast naast de Ridgeback, Gladhaar in California. Dit is een geweldige uitmonsterig die ik hier op creme en witte dieren heb. 

 

In september 2019 heb ik een knoop doorgehakt om te stoppen met de Ridgeback. Ik heb dit ras 5 jaar met veel passie gefokt, maar ik vond het tijd voor een verandering. Zodoende zijn de Gladharen in Lemon-/Grijsagouti 2/3 kleur (terug) gekomen.