Veelgestelde vragen - Frequently asked questions

Ik zou graag een keer langskomen, is dat mogelijk? 

Tuurlijk kan dat! Echter wel op afspraak. Neem even contact met mij op om een afspraak te maken.

 

Welk merk voer kan ik het beste geven? Welk merk voer geef jij de cavia’s?

Ik geef zelf een Duits merk. Dit is niet in de Nederlandse winkels te verkrijgen, enkel op 1 of 2 websites. Kwa voer voor een aantal cavia’s raad ik Suprème sience selective of beaphar aan. Cavia’s vinden beide merken heel lekker en doen het er ook erg goed op!

 

Graag willen wij ons gezin uitbreiden met cavia's. Mag ik op de wachtlijst worden geplaatst? 

Wat leuk! Sinds 2020 werk ik niet meer met een wachtlijst. Wel kan ik een indicatie geven wanneer ik weer nestjes verwacht. Zo kunt u de website/facebook groep in de gaten houden.

Facebook groep is overigens het actueelst. 

 

Ik ben opzoek naar vakantie-opvang, doe je dat ook? 

Nee dat doe ik niet. Dit omdat ik 'mijn handen vol heb' aan mijn eigen caafjes en om ervoor te zorgen dat ik geen besmetting van bacteriën/virussen op loop. Wellicht misschien in de toekomst, voor dieren die hier zijn geboren. 

 

Ik zoek een nieuw huis voor onze cavia/cavia's. Kan ik ze bij jou brengen? 

Nee. Simpelweg omdat ik geen opvang ben.

Mocht je nou cavia's hebben die door mij zijn gefokt of die je van mij hebt overgenomen? Neem dan even contact op. Wellicht heb ik interesse om cavia's terug te nemen.

 

Kan ik langskomen voor het knippen van de nagels/vacht? 

Jazeker! Zelfs voor konijnen mag dat. Ik vraag een vergoeding voor €3 per cavia/konijn. Vacht trimmen is €5 per cavia/konijn. 

 

Onze cavia/cavia's zijn onlangs overleden en we willen geen nieuwe cavia's meer. Kan ik jou blij maken met de benodigdheden? (Kooi + accessoires, voer, hooi, snacks, bodembedekking) 

Daar wordt ik erg blij van! Bodembedekking/accessoires/voer/hooi/snacks komen altijd van pas. Daar worden de caafjes erg blij van. De kooi/het hok is ook mogelijk, ligt er dan wel aan de afmetingen. 

(Let op! Alleen donatie)